IEMT

IEMT staat voor Integral Eye Movement Therapy, een  innovatieve vorm van therapie die zich richt op het veranderen van terugkerende patronen en emoties. 

Integral Eye Movement Therapy

IEMT is een methode die helpt om negatieve emoties of gevoelens te verminderen of te neutraliseren. Daarmee samenhangende problemen worden zo opgelost.

Als interventie is het in te zetten bij verlies of trauma, angst, stress, burn-out of PTSS. Door oogbewegingen te gebruiken en nieuwe neurologisch verbindingen te maken, helpt IEMT om de emotionele blokkades op te lossen en nare (traumatische) ervaringen te verwerken.

Bij de behandeling wordt teruggegaan naar de eerste herinnering waarbij het brein factoren heeft gekoppeld aan een bepaalde manier van voelen of zijn. Die factoren vormen vervolgens een ’trigger’ die telkens de manier van voelen of zijn activeren. En wanneer dit geen prettige staat is, is dit een uitstekende ingang om met IEMT aan de slag te gaan. 

Het effect van de behandeling is dat de emotionele lading van herinneringen en patronen vermindert of verdwijnt, waardoor er met meer afstand naar de herinnering gekeken kan worden. Het is een effectieve methode voor persoonlijke groei, het overwinnen van angsten en het verbeteren van emotioneel welzijn.”

IEMT, afkorting voor Integral Eye Movement Therapy

Deze methode is ontwikkeld door Andrew T. Austin.  Bij Energiek Coaching helpen wij u graag met deze manier van werken. 

Anja Meelkop

Practitioner, Energiek Coaching

Klik op het logo hieronder voor de accreditatie en lidmaatschap van de Integral Eye Movement Therapy Association

Volg me

Energiek Coaching
bewust, geïnspireerd en doelgericht

Anja Meelkop
Goudsbloemstraat 15
5644 KD  Eindhoven