DISC

  • Doelgericht
  • Intuïtief
  • Sociaal
  • Calculerend

DISC

DISC is een instrument dat voorkeursgedrag in een bepaalde context of omgeving laat zien.

Het DISC-profiel is aanvullend en goed in te zetten in individuele coaching en voor teamcoaching. Het model kent een viertal gedragsstijlen en is waardeoordeel vrij. Het model geeft inzicht in hoe we doen, hoe we denken, wat ons motiveert, wat we willen of nodig hebben, hoe we communiceren en hoe we het liefst hebben dat anderen met ons communiceren en omgaan.

D-stijl (Daadkracht) – Rood

Mensen met een D-stijl zijn vaak assertief, direct en geïnteresseerd in de hoofdlijnen. Zij hebben een sterke wil en zijn goed in het nemen van beslissingen.

I-stijl (Interactief) – Geel

Mensen met een I-stijl praten graag, zijn vriendelijk en maken snel contact met andere mensen. Vaak zijn ze optimistisch en komen zij met creatieve ideeën.

S-stijl (Sociaal) – Groen

Mensen met een S-stijl zijn goede luisteraars en komen vaak rustig en serieus over. Ook kunnen ze goed samenwerken doordat ze sociaal, stabiel, loyaal en praktisch zijn.

C-stijl (Conformerend) – Blauw

Mensen met een C-stijl vinden het leuk om feiten en details te verzamelen en zijn over het algemeen grondig en corrigerend. Vaak zijn ze analytisch, nauwkeurig en soms ook wat gevoelig.

Volg me

Energiek Coaching
bewust, geïnspireerd en doelgericht

Anja Meelkop
Goudsbloemstraat 15
5644 KD  Eindhoven